50grampinjekerner eller cashewnødder (plus lidt ekstra til pynt ved servering)
1stkæg
1håndfuldbredbladet persille - fintsnittet (plus lidt ekstra til pynt ved servering)
½håndfuldfriske mynte blade - fintsnittede (plus lidt ekstra til pynt ved servering)
1tskstødt spidskommen
1knivsspidschiliflager
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Lidtolie hvis du steger dem på panden
2spsktørrede berberis (til pynt ved servering)
Ingredienser til myntedip
2dlgræsk yoghurt
2fedhvidløg - knust
½håndfuldfrisk mynte - meget fintsnittet
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Bland alle ingredienserne og rør dem grundigt sammen. Jeg kører altid en frikadellefars på min røremaskine, så det gør jeg også når jeg laver kofta.Lad farsen hvile i køleskabet en halv times tid.
Tag farsen ud og form 8 nogenlunde lige store aflange "frikadeller". Nogle foretrækker at stege deres kofta uden spyd og først sætte spyd i efter stegning. Det kan især gøre sig gældende, hvis du vælger at stege dem på panden.Jeg griller altid kofta, så jeg putter grillspyd i med det samme. Så er de meget lettere at vende på grillen. (jeg griller over direkte varme og det går meget hurtigt).
Pynt med fintsnittet bredbladet persille, mynte, nødder og berberis
Server med friskbagte naanbrød,harissastegt couscous, salat og myntedip, der laves ved blot at røre ingredienserne sammen. Dippen blir bedre, hvis den lige får lov at trække lidt inden servering.