Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Klassiske pandekager
Antal
12
stk
Forb. tid:
5
minutter
min
Tilb. tid:
20
minutter
min
Samlet tid:
25
minutter
min
Ingredients
5
dl
minimælk
200
g
hvedemel
3
stk
æg
1
spsk
sukker
1
spsk
rapsolie
(eller anden smagsneutral olie)
2
tsk
vaniljesukker
Evt. ½
tsk
kardemomme
(kan udelades)
1
nip
salt
smør eller smørspray til stegning
Tilberedning
Alle ingredienserne puttes i et blenderglas og kører til en jævn og lind pandekagedej.
5 dl minimælk,
200 g hvedemel,
3 stk æg,
1 spsk sukker,
1 spsk rapsolie,
2 tsk vaniljesukker,
Evt. 1/2 tsk kardemomme,
1 nip salt
Varm en pandekagepande op og smør den med lidt smeltet smør eller brug en smørspray.
smør eller smørspray til stegning
Hæld lidt dej ud på panden og løft/drej panden rundt, så dejen fordeler sig i et nogenlunde jævn lag. Så tynd som det er mulig.
Steg dem fine gyldne på begge sider og hold dem varme i ovnen eller dæk dem til.
Server pandekagerne med sukker og syltetøj, blød vaniljeis eller flødeskum.