Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
personer
Kartoffelsuppe med porrer
Antal
4
personer
Samlet tid:
20
minutter
min
Ingredienser
1
kg
kartofler (vægt er med skræl) - skrællet og skåret i tern
3
stk
porrer - skåret i ringe
(Gem lidt af den grønne del af porretoppene til drys)
1
stort
gult løg - fintsnittet
1
ltr
vand
2
stk
grøntsagsbouillonterninger
2
dl
madlavningsfløde
(Alternativt: Piskefløde eller mælk)
Lidt
flagesalt og riskkværnet peber til at smage til med
Lidt
olivenolie
Topping:
100
gram
bacon i tern
Den grønne del af porretoppene skåret i meget tynde ringe
Lidt
græskarkerner
Tilberedning
Klargør alle grøntsagerne.
Varm olivenolie op i en stor gryde og sauter først løgene til de er klare.
Tilsæt herefter kartofler og porrer og lad den stege med et par minutter.
Tilføj vand og bouillonterninger og lad grøntsagerne koge til de er godt møre.
Steg imens bacontern gyldne og lidt sprøde på en tør pande. Læg de færdige bacontern over på et stykke køkkenrulle indtil de skal bruges som topping.
Tilføj madlavningsfløde, piskefløde eller mælk og blend suppen med stavblender eller blender til du får en lækker cremet konsistens.
Smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
Server suppen varm med fintsnittede porretoppe, lidt græskarkerner og sprødstegt bacon.
For ekstra mæthed kan du servere lidt lækkert brød til suppen.