800gramkogte, kolde kartofler (jeg bruger aspargeskartofler)
1bundtradiser skåret i kvarte
½bundtgrønne asparges
1håndfuldkapers med stilk
1bundtforårsløg
Dressing:
½dkrigtig god olivenolie
1spskhonning
1tskdijonsennep
1stkcitron - saften heraf
2spskfriske krydderurter som oregano, timian, rosmarin, purløg - fintsnittet
1stkbananskalotteløg - fintsnittet
1-2fedhvidløg - fintsnittet
Evt. 4småansjosfiletter - bare rolig den fungerer kun som et krydderi
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Tilberedning
Start med at lave dressingen:Alle ingredienser puttes i et blenderglas og køres til en jævn og cremet konsistens.Smag den til med flagesalt og friskkværnet peber.
Skær de kogte, kolde kartofler i skiver og læg dem ned i et stort fad
Skær radiser i kvarte og asparges i skiver og læg over i skålenTip: Foretrækker du de grønne asparges tilberedt, kan du enten blanchere dem i 2 minutter i kogende vand eller give dem et par minutter på en varm (grill)pande.Jeg bruger de grønne asparges rå.Hold lidt af radiserne og 2 grønne asparges tilbage og brug dem som pynt.
Skær de grønne toppe af forårsløgene. Snit dem groft og læg til side, da de skal bruges som topping på den færdige kartoffelsalat.
Dræn kapers for væde
Vend kartofler, radiser og asparges i dressingen. Tilsæt kun den dressing der er nødvendig og det varierer lidt fra gang til gang, hvor meget der skal bruges.
Pynt med kapers med stilk, radiser og grønne asparges.