evt.Purløg, brøndkarse eller alm karse(som drys og kan udelades)
evt.lidt bacontern
Tilberedning
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er lige netop møre. Hæld vandet fra og overhæld dem med koldt vand. Pil dem og lad dem køle helt af.
500 g kartofler
Pluk blomkålen i mundrette buketter og kog dem et par minutter i letsaltet vand. De skal gerne have lidt bid. Dræn vandet fra, køl dem ned med koldt vand og lad dem tørre på et rent viskestykke.
400 g blomkål
Bælg ærterne eller tø dem op. Dup ærterne helt tørre, så de ikke gir en vandet kartoffelsalat.
200 g ærter
Steg bacontern sprøde på en stegepande. Læg dem over på et stykke køkkenpapir til afkøling.
125 g bacon
Snit rødløget i fine tern og snit purløgene fint.
1 lille rødløg, ½ potte purløg
Rør dressingen sammen og smag den til med salt og friskkværnet peber. Hold lidt tilbage med saltet, da bacon er salt i sig selv.
2 dl creme fraiche 18%, 1 dl mayonnaise, 1 tsk sennep, ½ tsk sukker, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk løgpulver, 2 tsk mild karry, salt, friskkværnet peber
Er kartoflerne store, snittes de i mundrette stykker.
Vend purløg og rødløg i dressingen og herefter kartofler, ærter, bacontern og blomkål. Hold evt lidt bacontern tilbage til pynt.
Har du tid, så lad gerne kartoffelsalaten trække på køl i 30 minutter inden den serveres.
Pynt gerne med ekstra krydderurter inden servering.
Rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Kartoffelsalat er ikke fryseegnet.