evt.purløg, brøndkarse eller alm. karse(kan udelades)
Tilberedning
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er lige netop møre. Hæld vandet fra og overhæld dem med koldt vand. Pil dem og lad dem køle helt af.
500 g små kartofler
Pluk blomkålen i mundrette buketter og kog dem et par minutter i letsaltet vand. De skal gerne have lidt bid. Dræn vandet fra, køl dem ned med koldt vand og lad dem tørre på et rent viskestykke.
400 g blomkål
Snit rødløget i fine tern og snit purløgene fint.
1 rødløg, ½ potte purløg
Rør dressingen sammen og smag den til med salt og friskkværnet peber.
2 dl creme fraiche, 1 dl mayonnaise, 1 tsk sennep, ½ tsk sukker, 2 tsk mild karry, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk løgpulver, salt, friskkværnet peber
Er kartoflerne store, snittes de i mundrette stykker.
Vend purløg og rødløg i dressingen og herefter kartofler og blomkål.
Har du tid, så lad gerne kartoffelsalaten trække på køl i 30 minutter inden den serveres.
Pynt gerne med ekstra krydderurter inden servering.
evt. purløg, brøndkarse eller alm. karse
Rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Kartoffelsalat er ikke fryseegnet.