4kartofler (Jeg beholder så vidt det er muligt skrællen på)
1pakkepepperoni eller chorizopølse
god olivenolie(til at dryppe på den færdige pizza)
Evt.friskrevet parmesan (som drys på den færdige pizza)
frisk rosmarin eller basilikum (som drys på de færdige pizza)
Andet:
Lidtdurum til køkkenbordet og pizzaspaden
Kokkens noter
Noter til opskriften:Ofte laves hvid pizza med mascarpone, der f.eks. røres med italienske krydderier og evt lidt hvidløg og det er også virkelig lækkert. Her i opskriften har jeg valgt at røre en 18% creme fraiche op med pizzakrydderi, løg- og hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber, hvilket jeg synes gir en mere frisk creme, end mascarpone.
Tilberedning
Pizzabunde:
Start med at lave dejen til pizzabundene - eller brug færdiglavede pizzabunde.
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilføj lidt over halvdelen af pizzamelet og kør dejen fri for melklumper. Herefter tilsættes lidt ad gangen resten af melet – eller så meget, som dejen kan trække. Det er vigtigt, at dejen er fugtig uden at være direkte våd.
4 dl lunkent vand, 25 g gær, Ca. 600 g pizzamel, 2 spsk olivenolie
Først nu tilsættes saltet og maskinen sættes op på max hastighed (hold evt en hånd ovenpå maskinen, så den ikke hopper rundt). Ælt dejen indtil den slipper skålens kanter og bund.
1.5 tsk fint salt
Dæk skålen til og stil den et lunt sted i ca 1 time, til dejen er hævet til nogenlunde dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 4 ligestore stykker, der formes til kugler.
Læg dem over i en olivenolie-smurt hævekasse med låg eller i 4 skåle, smurt med olivenolie, så dejen ikke hænger fast. Lad dem efterhæve et lunt sted i 1-2 timer.
Tilberedning:
Sæt en pizzasten, jernplade eller ovnplade ind i ovnen (nederste rist) minimum 30 minutter før du skal bage og tænd ovnen på 250 ℃ eller meget gerne 300 ℃ alm ovn, hvis din ovn kan gå helt derop.Vær obs på, at pizzasten m.m. tager længere tid at varme helt op som ovnen gør. Så når ovnen bipper som tegn på, at den har opnået den rette temperatur, så er pizzasten osv ikke varmet helt op endnu!
Vask kartoflerne grundigt eller skræl dem. Snit dem i papirstynde skiver, læg dem i en skål og drys med lidt fint salt og lad dem trække 10 minutter. Så trækker vandet ud af kartoflerne og du undgår våde pizzabunde.
4 kartofler
Rør cremefraiche med løgpulver, hvidløgspulver og pizzakrydderiet. Lad den trække 30 minutter, så de tørrede krydderier får lov til at udvikle sig og smag den til med lidt salt, friskkværnet peber og evt lidt chiliflager.
Drys bordet og pizzaspade med mel, fx durum og tryk med let hånd pizzaen ud i den ønskede størrelse. Undgå kagerullen, da den presser al den fine luftighed ud af dejen. Lad en kant være hele vejen rundt.
Lidt durum til køkkenbordet og pizzaspaden
Smør bunden med den krydrede cremfraicheblanding og fordel mozzarellaskiver på bunden.
3-4 mozzarella (drænes for væden)
Fordel de udvandede kartoffelskiver i et enkelt lag og til sidst skiver af chorizopølse.
1 pakke pepperoni eller chorizopølse
Bag pizzaen til bunden er gylden og sprød, tag den ud og drys med frisk rosmarin eller basilikum og dryp lidt god olivenolie henover - og så er det ellers bare at NYDE!Tip: Hos os er vi vilde med at rive lidt frisk parmesanost henover de færdigbagte kartoffelpizza lige før servering.
god olivenolie, frisk rosmarin eller basilikum, Evt. friskrevet parmesan