Start med at lave dejen til pizzabundene eller brug 4 færdiglavede.
Rør gær og flydende honning/sukker ud i det lunkne vand. Tilføj lidt over halvdelen af pizzamelet og kør dejen fri for melklumper. Herefter tilsættes lidt ad gangen resten af melet – eller så meget, som dejen kan trække. Det er vigtigt, at dejen er fugtig uden at være direkte våd.
4.5 dl lunkent vand, 25 g gær, 1 tsk honning, ca. 600 g pizzamel
Først nu tilsættes saltet og maskinen sættes op på max hastighed (hold evt en hånd ovenpå maskinen, så den ikke hopper rundt). Ælt dejen indtil den slipper skålens kanter og bund.
1.5 tsk fint salt
Dæk skålen til og stil den et lunt sted i ca 1 time, til dejen er hævet til nogenlunde dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 4 ligestore stykker og stram dejen op til 4 stramme kugler. Læg dem over i en olivenolie-smurt hævekasse med låg eller i 4 skåle, smurt med olivenolie, så dejen ikke hænger fast. Lad dem efterhæve et lunt sted i 1-2 timer.
Tilberedning:
Start med at varme ovn og bageplade/pizzasten op til ovnens max. Min ovn kan gå op til 300 grader, men kan din kun gå op til 250 grader, er det også fint. Når ovnen bipper, så vent yderligere 30 minutter inden du bager. På den måde sikrer du, at også pizzastenen også er gennemvarm.
Rør creme fraiche med pizzakrydderi, knust hvidløg, lidt salt og friskkværnet peber. Cremen må gerne være lidt stærk.
Vask kartoflerne og skræl dem kun, hvis det er nødvendigt. Snit dem i papirstynde skiver og vend dem med lidt fint salt. Lad dem trække 15 minutter inden du presser væden ud af dem. Det er vigtigt, så du undgår en våd pizza.
450 g kartofler, fint salt
Tryk pizzadejen ud med fingrene og lad kagerullen ligge i skuffen, det gir det bedste resultat (se hvordan i videoen i opslaget).Tip: Lad en kant blive hele vejen rundt, hvor du ikke trykker på dejen. Det gir den her skønne kant med store bobler.
Smør pizzabunden med creme fraiche-blandingen (ikke ud på kanten), fordel mozzarella ovenpå og herefter de godt afdryppede kartofler.
4 mozarellakugler
Bag pizzaen sprød og gylden. Når du tager den ud, gir du pizzaen et dryp olivenolie og et drys frisk rosmarin.