Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Kartoffelchips med øldej
Antal
4
personer
Samlet tid:
30
minutter
min
Ingredienser
Kartoffelchips:
500
gram
kartofler - du behøver ikke skrælle dem
1
ltr
olie til friture
Lidt
flagesalt til drys
Øldej:
70
gram
hvedemel
1
tsk
bagepulver
Lidt
salt
Ca 15
cl
øl
Tilberedning
Start med at skære kartoflerne i tynde skiver med en skarp kniv eller mandolinjern.
Skyl kartoflerne meget grundigt til vandet er klart og uden urenheder
Dup kartoflerne tørre i et rent klæde.
Bland hvedemel, bagepulver og salt og rør herefter øl ind i dejen til dejen får en lind konsistens.
Varm olien op i en dyb pande, gryde eller i din friture. Når olien syder omkring en tændstik er den klar.
Dyp kartoffelchips i øldejen og læg dem en efter en ned i den varme olie. Steg dem gyldne og læg dem over på køkkenpapir til afdrypning.
Giv dem et drys flagesalt og server dem imens de stadig er varme som snack eller tilbehør til grill, kylling, fisk osv.