Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Kartoffel porre suppe
Antal
4
personer
Forb. tid:
10
minutter
min
Samlet tid:
10
minutter
min
Ingredienser
1
kg
kartofler
3
porrer
(Gem lidt af den grønne del af porretoppene til drys)
1
stort
gult løg
1
ltr
vand
2
grøntsagsbouillonterninger
2
dl
madlavningsfløde
(Alternativt: Piskefløde eller mælk)
salt
(tilsmagning)
friskkværnet peber
(tilsmagning)
olivenolie
Topping:
100
g
bacon i tern
Den grønne del af porretoppene skåret i meget tynde ringe
Lidt
græskarkerner
(som drys)
Tilberedning
Skræl kartoflerne og snit dem i små tern.
1 kg kartofler
Pil løget og snit det i små tern.
1 stort gult løg
Skyl porrerne grundigt og snit dem i tynde ringe. De øverste grønne porretoppe gemmes til drys på den færdige suppe.
3 porrer
Varm olivenolie op i en stor gryde og sauter først løgene til de er klare.
olivenolie
Tilsæt herefter kartofler og porrer og lad den stege med et par minutter.
Tilføj vand og bouillonterninger og lad grøntsagerne koge til de er godt møre.
1 ltr vand,
2 grøntsagsbouillonterninger
Rist græskarkernerne på en tør pande. Læg dem til side.
Steg bacontern gyldne og lidt sprøde på en tør pande. Læg de færdige bacontern over på et stykke køkkenrulle indtil de skal bruges som topping.
100 g bacon i tern
Tilføj madlavningsfløde, piskefløde eller mælk og blend suppen med stavblender eller blender til du får en lækker cremet konsistens.
2 dl madlavningsfløde
Smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
salt,
friskkværnet peber
Server suppen varm med fintsnittede porretoppe, lidt græskarkerner og sprødstegt bacon.
For ekstra mæthed kan du servere lidt lækkert brød til suppen.
Den grønne del af porretoppene skåret i meget tynde ringe,
Lidt græskarkerner