2fedhvidløg - fintsnittet(Mere hvis du ønsker en mere intens hvidløgssmag)
100grambrun farin
100gramflydende honning
80gramæblecidereddike
¼dlvand
1 nipchilipulver
Tilberedning
Svits baconstykkerne til de får en fin gylden farve, men uden at blive sprøde. Sænk varmen og tilføj vand. Når vandet er kogt væk tager du bacon'en over på en tallerken. Er der mere væde tilbage, skal den drænes bort.
Svits nu først de to forskellige slags løg til de bliver blanke og møre og tilføj herefter hvidløg, den brune farin, honning, æblecidereddike og chilipulver.
Lad blandingen koge indtil sukkeret karamelliserer og den blir tyk og boblende.
Bland de karamelliserede løg med den stegte bacon og vend det hele godt sammen.
Smag til og juster evt med ekstra chili, hvis du ønsker en mere stærk ret.
Jeg foretrækker at servere de karamelliserede løg og bacon som de er, men ønsker du en finere struktur, kan du blende massen med en stavblender.
Brug de karamelliserede løg og bacon i burgers, hvor de hurtigt blir helt uundværlige.
Blir der en rest tilovers kan den opbevares i en tætsluttede beholder på køl.