Julesmåkager med vanilje - velegnet til udstikskager
Antal 1portion
Ingredients
125gramsmør - skal have stuetemperatur
250gramhvedemel
80gramrørsukker
2tskvaniljesukker
1stang vanilje - kornene heraf
1stkæg str L
Glasur med æggehvider:
1bægerpast. æggehvider
Ca 250gramflormelis
Klassisk glasur:
200gramflormelis
Ca 1spskkogende vand
Tilberedning
Alle ingredienserne lægges i en røreskål og køres til en ensartet dej. Den skal ikke køre længe men egentlig blot samles.
Pak den ind i husholdningsfilm eller bagepapir og tryk dejen lidt flad. Læg den på køl 30 minutter - så er den lettere at arbejde med.
Tænd ovnen på 180 grader
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord. Tykkelsen skal være omkring 2-3 mm.Tip: Du kan også rulle dejen til en pølse og skære den ud i fine skiver - så får du en mere traditionel småkage.
Stik kagerne ud med udstiksforme og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kagerne i ca 7 minutter eller indtil de er gyldentbrune på kanterne.Husk at ovne varmer meget forskelligt!
Læg de færdigbagte julesmåkager til afkøling på en bagerist. Opbevar dem i en lufttæt kagedåse. - husk de skal være HELT afkølede inden du pakker dem ned, ellers blir de bløde.
Skal de pyntes med glasur, så er det også her vigtigt, at småkagerne er helt afkølede.Rør glasuren sammen og put den i en tylle med meget lille åbning. Alternativt i et kræmmerhus eller en plasticpose, hvor du klipper en lille åbning i den ene hjørne.
Sådan laver du en god glasur:
Den klassiske: Rør flormelis med ganske lidt kogende vand indtil glasuren opnår den rette tykkelse.Den med æggehvider: Jeg bruger som oftest den med æggehvider, da jeg synes den holder bedre. Her pisker du æggehviderne godt og rør så flormelis i.For begge glasures vedkommende gælder det, at konsistensen skal være så tyk, at du kan trække en strimmel på bordet, der kan holde sin facon.
Rigtig god fornøjelse!
Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid holde dig opdateret på alt det nye, der sker herinde på bloggen.