Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
Equipment
–
+
servings
Juleis med marcipan og kirsebærsauce
Antal
6
personer
Forb. tid:
15
minutter
min
Frysetid
4
timer
t
Samlet tid:
4
timer
t
15
minutter
min
Ingredienser
5
dl
piskefløde
4
æggeblommer
75
g
sukker
2
tsk
vaniljesukker
150
g
marcipan
(eller 8 Toms snebolde)
75
g
dronningemandler
(eller brændte mandler)
1
glas
kirsebær i sirup
(eller kirsebærsauce)
Pynt:
kirsebær i sirup
(eller kirsebærsauce)
25
g
dronningemandler
(eller brændte mandler)
Tilberedning
Hak dronningemandler eller brændte mandler groft.
150 g marcipan,
75 g dronningemandler
Hak marcipanen groft.
Si kirsebær, så du har kirsebær og sauce for sig. Du skal bruge 1 dl kirsebærsauce/sirup og 10-15 kirsebær.
Pisk fløden til en let og luftig skum. Ikke for fast, men stop når fløden danner bløde toppe.
5 dl piskefløde
I en anden skål piskes æggeblommer med sukker og vaniljesukker til en luftig æggemasse.
4 æggeblommer,
75 g sukker,
2 tsk vaniljesukker
Bland forsigtigt flødeskum med æggemassen og vend marcipan, kirsebær og dronningemandler i.
25 g dronningemandler
Hæld isen i en fryseegnet form. Fordel kirsebærsaucen henover isen og lav swirls med en gaffel. Pynt med resten af de grofthakkede dronningemandler.
kirsebær i sirup
Frys isen minimum 4 timer. Tag isen ud 10-15 minutter før den skal serveres og server evt. med kirsebærsauce.