200grammandelmel(Lav den gerne selv ved simpelthen at blende mandlerne i en foodprocessor. De skal IKKE smuttes først.)
1spskkokosfibermel
50gramblød kokosolie
1stkæg str. M/L
2spskSukrin Gold
4stykkermørk chokolade min 72%
Ingredienser til klassisk tærtebund
150gramsmør (stuetemp)
500gramøkologisk hvedemel
100grammandelmel
4spskøkologisk rå rørsukker
3-4spskkoldt vand
4stykkermørk chokolade min 72%
Ingredienser til rabarberskum
300gramrabarber
1tskvanillepulver
3spskrørsukker(Alternativt: 2 spsk Sukrin Gold og 1 spsk kokosblomstsukker)
¼ltrpiskefløde pisket til flødeskum
1bakkefriske jordbær - skyllede(Du kan også bruge andre friske bær som blåbær, hindbær og brombær)
Lidtgrofthakket mørk chokolade til pynt
Tilberedning
Sådan laver du lchf-bunden
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Blend mandlerne til mel i din foodprocessor. De skal ikke smuttes først.
Bland alle ingredienserne til tærtebunden sammen. Dejen virker meget løs og kan ikke udrulles som en almindelig tærtedej.
Fordel dejen med fingrene i en smurt tærteform, der gerne må have en løs bund. Jeg har brugt en aflang form, men du kan også bruge en helt almindelig tærteform der er ca 23 cm i diameter.
Vær opmærksom på at dejen endelig ikke må være for tyk - så bliver den meget kompakt.
Bag tærtebunden i ca 20-25 minutter eller til den er sprød og gylden - sænk evt varmen, hvis den bliver for mørk.
Tag bunden ud og læg små stykker mørk chokolade ned i den varme bund og lad det smelte. Smør derefter kanterne med den smeltede chokolade. Jeg bruger bare en madpensel.
Lad nu bunden køle helt af inden du putter fyldet i.
Sådan laver du den klassiske tærtebund
Alle ingredienserne køres til en ensartet masse i en foodprocessor, hvorefter den stilles på køl en times tid.
Rul dejen ud og læg den over i en smurt tærteform, hvorefter den bages ved 200 grader i ca 20-25 minutter. Sænk evt varmen, hvis den tager for meget farve.
Når bunden er sprød og gylden, tages den ud og der lægges små stykker mørk chokolade ned i den varme bund. Når chokoladen er smeltet pensles kanter og bund med chokoladen.
Stil tærtebunden til afkøling inden du putter fyldet i.
Sådan laver du rabarberskum
Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker og læg dem i et ildfast fad.
Drys med sukrin, kokossukker og vanillepulver
Bag ved 175 grader varmluft i ca 30 minutter.Prik med en gaffel og tjek om de er gennembagte
Tag dem ud og lad dem køle helt af, hvorefter de moses med en gaffel
Sådan samler du kagen
Pisk fløden til skum og vend de bagte rabarber forsigtigt i skummet. Smag den til og juster evt med lidt ekstra kokossukker og vanillepulver
Fordel rabarberskummet i den afkølede bund og top med masser af friske jordbær og slut af med at drysse hakket mørk chokolade henover