Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Jødekager
Antal
50
stk
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
15
minutter
min
Afkøling
1
time
t
Samlet tid:
1
time
t
30
minutter
min
Ingredients
250
g
hvedemel
125
g
sukker
½
tsk
hjortetaksalt
200
g
koldt smør
1
æg
Drys:
2
spsk
sukker
1
spsk
stødt kanel
50
g
mandler
Tilberedning
Bland hvedemel med sukker og hjortetaksalt.
250 g hvedemel,
125 g sukker,
½ tsk hjortetaksalt
Pisk ægget sammen.
1 æg
Skær smør i tern og smuldr det i dejen.
200 g koldt smør
Saml hurtigt dejen med halvdelen af det sammenpiskede æg.
Rul dejen til en pølse på ca 5 cm i diameter. Pak den ind i madpakkepapir eller bagepapir og læg den på køl 1 time eller i fryseren 30 minutter.
Hæld kogende vand over mandlerne, smut dem og hak dem groft.
Bland sukker og kanel til kanelsukker.
Skær den afkølede kagedej i tynde skiver og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Pensl jødekagerne med resterne af det sammenpiskede æg og drys med kanelsukker og grofthakkede mandler.
Bag jødekagerne en plade ad gangen i midten af ovnen ca 8 minutter til kagerne har en let gylden farve på kanterne.
Løft de færdigbagte småkager over på en bagerist, hvor de skal køles helt af inden de pakkes i kagedåser eller anden lufttæt beholder.