500gramspaghetti (Husk at holde lidt af kogevandet tilbage til saucen)
Evt.friske basilikumsblade (til servering)
friskrevet parmesanost (til servering)
Kokkens noter
Tip til opskriften:Kødbollerne kan tilberedes i ovnen: 180 grader varmluft. Form bollerne som store golfbolde, æg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Der blev 24 stk og de sættes ind i den varme ovn i 10 minutter. Herefter tages de ud og vendes inden de får 10 minutter mere. Læg dem over i den varme tomatsauce, hvor de tilberedes færdige.
Tilberedning
Riv løget groft og knus hvidløgsfed.
Bruger du friske krydderurter, hakkes de fint.
Rør farsen til kødbollerne sammen. Jeg bruger hænderne, for det tager kun ganske få minutter.
400 g oksekød eller hakket kalv/svinekød, 1 æg, 2 tsk tørret oregano, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1/2 dl vand, 2-3 spsk hvedemel, peber, Evt 50 g friskrevet parmesan, salt
Form til kødboller på størrelse med golfbolde og steg kødbollerne på en varm pande i olivenolie.
Imens koges spaghetti som anvist på posen. Det er VIGTIGT, at spaghetti kun koges lige netop al dente. Herefter drænes vandet fra (lidt af kogevandet gemmes, hvis der er behov for at fortynde saucen en smule).
500 gram spaghetti
Sådan laves tomatsaucen:
Varm olivenolie op i en pande eller gryde og sauter løg og hvidløg til de er klare.
Lidt olivenolie, 1 løg, 2 fed hvidløg
Tilføj herefter tomatkoncentrat der varmes igennem inden de flåede, hakkede tomater, madlavningsfløde og krydderierne tilsættes. Lad det hele koge godt igennem UDEN låg, så saucen tykner let.
Smag saucen til og juster gerne med ekstra krydderier efter smag og behag.
salt, friskkværnet peber
Servering:
Læg de stegte kødboller over i den varme tomatsauce og lad dem koge med et par minutter til de er helt gennemstegte.
Vend herefter spaghettien i retten og drys med frisk basilikum, friskkværnet peber og friskrevet parmesan. Du kan også vælge at servere pastaen i en skål ved siden af.