Ca ½tskchiliflager(juster efter styrken på chiliflagerne)
3spsktomatkoncentrat
250grøde linser
800gflåede tomater (svarer til 2 dåser)
5-6dlgrøntsagsbouillon(vand plus 2 grøntsagsbouillonterninger)
salt(tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
olivenolie
Raita
4dlgræsk yoghurt(eller creme fraiche 18%)
1agurk
2tomater
½håndfuldfriske mynteblade
½tskstødt spidskommen
½tskstødt koriander
chilipulver eller cayennepeber(tilsmagning)
salt(tilsmagning)
citronsaft(tilsmagning)
Tilberedning
Pil løg og hvidløg og snit dem fint.
Skyl linserne under rindende koldt vand indtil vandet er klart.
Varm olivenolien op og sauter løg og hvidløg indtil løgene er klare.
Tilsæt krydderierne og lad dem varme med et øjeblik inden der tilsættes tomatpure.
Tilføj nu de skyllede linser, grøntsagsbouillon og flåede tomater. Lad retten simre under låg i 20 minutter eller indtil linserne er møre.
Fjern låget og lad retten koge lidt ind, så sovsen tykner.
Smag til med salt og friskkværnet peber og server med lune fladbrød og raita.
Sådan laver du raita:
Riv agurken på den grove side af rivejernet, drys med lidt salt og lad den trække et par minutter. Pres væden ud igennem en sigte eller mellem hænderne.
Snit tomaterne i halve, fjern kerner og hak dem herefter fint.
Snit myntebladene fint.
Rør græsk yoghurt med krydderierne og tilføj mynteblade, tomater og agurk. Rør det godt sammen og smag til med citronsaft, salt og chilipulver.