½dlolivenolie - brug en der ikke er alt for kraftig
2småcornichoner - finthakkede
1håndfuldpurløg - fintsnittet (gem lidt hele strå til pynt - især hvis du er heldig at der er nogle i blomst)
1håndfulddild - fintsnittet (gem et par hele kviste til pynt)
1stkæg str. M/L hårdkogt men uden at det er blevet mørkfarvet.
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at skrælle de hvide asparges - se evt tekst i blogindlæget
Kog dem i letsaltet vand evt tilsat en klat smør. Alt efter deres tykkelse skal de have mellem 3 og 5 minutter. Tjek med en kødnål og når de er møre hældes vandet omgående fra. Skyl dem evt under iskoldt vand, dryp dem godt af og læg dem over på et serveringsfad eller fordel dem på 2 tallerkner.
Kog imens æggene. De skal være hårde, men endelig uden at blive blålige. Det gir sådan et kedeligt udtryk. Overhæld dem med koldt vand, pil dem og hak dem fint.
Snit hvidløg, skalotteløg, cornichoner, purløg og dild fint
I en skål blandes sherryvineddike, dijon-sennep, skalotteløg, hvidløg, vand og lidt citron/limesaft. Pisk herefter lidt efter lidt olie ind, så vinaigretten blir lækker cremet.Smag til med flagesalt, friskkværnet peber og juster syren med ekstra citron/limesaft om nødvendigt.
Vend æg, cornichoner, purløg og dild i vinaigretten
Smuldr den varmrøgede laks hen over de hvide asparges og fordel æggevinaigretten ovenpå. Pynt med dild og purløg (gerne med blomst).
Ekstra mæthed...? Server retten med letkogte nye kartofler drysset med frisk dild og flagesalt