½bundtpersille - men kun stænglerne(Resten gemmes som drys på den færdige suppe.)
2-3stængler frisk timian
3stklaurbærblade
15 hele sorte peberkorn
1.2tskgroft salt
Fyld:
3stkgulerødder skåret i skrå skiver
3stk. porrer - den hvide del, skåret i skiver
1-2stkpastinak skåret i tern(Alternativt: Persillerod)
Evt. 4stkkartofler skåret i grove tern
Drys
½bundtpersille - fintsnittet
Lidtfriskkværnet sort peber
Tilberedning
Suppen:
Skyl hønen/kyllingen grundigt i koldt vand, er der indmad fjernes dette.
Læg den i en stor gryde og hæld koldt vand på, så vandet netop dækker hønen/kyllingen. Kog vandet op og fjern skum og urenheder.
Imens snittes grøntsagerne der først tilsættes, når du har fjernet skummet.
Kog hønen/kyllingen i 1 1/2 time til 2 timer til hønen/kyllingen er mør og kødet begynder at falde af benene.
Løft kyllingen over på en tallerken og si suppen. Du skal ikke genbruge suppeurterne. De har afgivet smag og skal nu kasseres.Lad hønen/kyllingen køle lidt af inden du "plukker" kødet af.
Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt de grøntsager der skal bruges til fyld og sæt det i kog til grøntsagerne er møre.
Smag suppen til en sidste gang og juster med salt og friskkværnet peber. Læg hønse/kyllingekødet ned i suppen.
Server suppen rygende varm med lidt fintsnittet persille.