Skyl kyllingen, fjern eventuelle fjer og urenheder og dup den tør med køkkenpapir.
1600 g hel kylling
Smelt smør i en lille kasserolle og bland med de græske krydderier, salt og friskkværnet peber. Smørret må endelig ikke brune, men blot smeltes sammen med krydderierne.
Læg kyllingen i et ildfast fad med brystet NEDAD.Pensl med lidt af kryddersmøret og sæt fadet ind i ovnen i 20 minutter.
Tag fadet ud af ovnen og vend kyllingen, så brystet vender opad.Pensl med rigeligt kryddersmør og sæt fadet tilbage i ovnen ca 50 minutter til kødsaften er helt klar og kyllingen er dejligt gylden og sprød på overfladen. Pensl med jævne mellemrum med kryddersmørret. Bruger du stegetermometer skal det vise 75 ℃Tip: Har du svært ved at få skindet sprødt og gyldent kan du give den en kort tur under grillen - men pas på den ikke får for meget, så kødet blir tørt og kedeligt.
Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile 15 minutter inden du serverer den.Jeg har i dag lagt den over på et fad med feldsalat og serveret de bagte rodfrugter i en skål ved siden af.