Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Hasselback kartofler
Antal
4
Ingredients
Det skal du bruge:
1-1.5
kg
kartofler - gerne mellemstore og med pæn skræl, så du undgår at skulle skrælle dem.
75
gram
smør
Lidt
flagesalt
2
fed
knust hvidløg
1-2
kviste
frisk rosmarin
Tilberedning
Sådan gør du:
Start ovnen op på 200 grader
Vask kartoflerne og dup dem tørre i et rent viskestykke
Smelt smør og tilsæt dem fintsnittede rosmarin og hvidløg
Skær med en skarp kniv kartoflerne i fine skiver, der kun må gå 2/3 igennem.
Stil kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med lidt af smørblandingen.
Sæt dem ind i den varme ovn.
Ca hvert kvarter pensles kartoflerne med smørblandingen
Kartoflerne skal bages ca 1 time alt efter størrelse.
Tag de færdige kartofler ud af ovnen og giv dem et drys flagesalt og evt lidt ekstra fintsnittet rosmarin.
Rigtig god fornøjelse!