Gryderet med kylling og grønt i lækker gurkemejesauce
Antal 4personer
Ingredients
4stkkyllingebryst
Lidtolivenolie
1stortrødløg skåret i tynde både
4stilkesølvbeder/bladbeder eller 2 store håndfulde frisk spinat
2fedhvidløg - knust
2stilkefrisk citrontimian
1spsktandoorikrydderi eller all-round krydderi
1spskgurkemeje
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
330mlkokosmælk
1stkfrisk og godt moden mango skåret i tynde skiver
Bagte søde kartoffelskiver
2storesøde kartofler
Lidtolivenolie
Lidtflagesalt og tandoorikrydderi (kan erstattes af all-round krydderi)
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader varmluft:
Skræl de søde kartofler og skær dem i ca 1 cm tykke skiver.Smør dem med olivenolie på begge sider, drys med krydderier og flagesalt og sæt dem ind i ovnen. De skal have ca 15-20 minutter.
I en dyb pande varmes olivenolie op og kyllingebrysterne steges godt af til de får en fin stegeskorpe på begge sider. Krydr med tandoori-krydderi eller all-round-krydderi, flagesalt og friskkværnet peber og sænk varmen. Steg dem næsten færdige.Læg dem over på en tallerken og dæk dem til imens du laver saucen.Panden skal IKKE vaskes af, da stegeresterne fra kyllingen gir dejlig smag til saucen.
Bruger du sølvbeder skilles toppen fra stilken og begge dele snittes.Tilføj om nødvendigt lidt ekstra olivenolie til panden og sauter stilkene fra sølvbederne og rødløgsbåde. De skal ikke tage farve, men blot steges bløde.Sænk varmen og tilføj nu hvidløg, de groftsnittede toppe fra sølvbederne (alternativt spinatblade), frisk citrontimian, tandoori-krydderi eller all-round krydderi og gurkemeje. Vend det hele godt rundt og lad det lige sautere med et par minutter indtil bladene er faldet sammen.
Tilføj kokosmælken og lad det koge godt igennem og smag saucen til med flagesalt og friskkværnet peber.
Læg de stegte kyllingebrysterne ned i saucen, drys med friske krydderurter og flagesalt.Pynt med friske mangoskiver.
Server med de bagte søde kartoffelskiver.Alternativt tilbehør: Løse ris, kartofler, pasta, couscous eller en stor blandet salat.
Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret på alt det nye herinde på Majspassion.