Majs tips til opskriftenAt komme hjem med en dyrtindkøbt avocado, der enten viser sig at være umoden eller værre endnu: brun og overmoden, er bare så irriterende. Især, når man som her i denne opskrift har brug for en perfekt modnet avocado. Derfor har jeg lavet et afsnit til dig længere nede i teksten, hvor jeg kommer med mine bedste tips til hvordan du finder den perfekte avocado i grøntafdelingen eller hvordan du selv kan modne dem.
Tilberedning
Bræk salaten i mindre stykker og snit spidskålen fint.
Pil rødløget og snit det i tynde både.
Snit forårsløgene fint.
Skær agurken igennem på langs, fjern kerner hvis den er meget saftig og snit den i tynde skiver.
Skær avocadoerne over, fjern sten og skræl og snit dem i tynde både.
Fordel salat og spidskål i bunden af et stort salatfad.
Fordel herefter rødløg, forårsløg, agurk og avocado henover. Dryp med citronsaft, så avocadoen ikke blir brun.
Drys med mandler og hampefrø og slut af med at dryppe salaten med en god og frugtig olivenolie, der ikke er for kraftig i smag.
Spis salaten som tilbehør til kylling, fisk og kødretter eller spis den som den er sammen med et stykke godt brød.