200gærter eller edamamebønner(friske eller fra frost)
Dressing:
150gcreme fraiche 18%(eller græsk yoghurt 10%)
75gfrisk spinat
½håndfuldbasilikumsbalde
1håndfuldpersille
2forårsløg
2fedhvidløg
½citron (saften)
40gparmesan
3spskolivenolie
salt(tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
Kokkens noter
Noter til opskriften:Salaten kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til to dage. Dog kan pastaen suge noget af dressingen under opbevaring, så det kan være nødvendigt at tilsætte lidt ekstra olivenolie eller citronsaft inden servering for at friske den op.Salaten kan laves i forvejen, men det er bedst at vente med at tilsætte agurk og friske krydderurter til lige før servering. På den måde bevares den sprøde og friske tekstur. Hvis dressingen laves i forvejen, kan den også opbevares separat og blandes i salaten kort inden servering.Der er mange muligheder for at tilpasse salaten efter smag og sæson. Spidskål, grønne asparges eller avocado kan være gode alternativer eller tilføjelser. Hvis der ønskes mere fylde, kan små tern af kogte, kolde kartofler eller blomkål også fungere godt.
Tilberedning
Fyld til Pastasalaten:
Kog pastaen al dente efter anvisning på pakningen.
250 g tør pasta
Snit agurk i små tern og forårsløg i fine ringe.
1 agurk, 2 forårsløg
Bælg ærterne eller tø dem op under kogende vand.
200 g ærter eller edamamebønner
Dressing:
Kom creme fraiche, spinat, basilikum persille, forårsløg, hvidløg, parmesan, olivenolie og saften af 1/2 citron ned i blenderglasset og kør dressingen jævn og glat.
150 g creme fraiche 18%, 75 g frisk spinat, 1/2 håndfuld basilikumsbalde, 1 håndfuld persille, 2 forårsløg, 2 fed hvidløg, 1/2 citron (saften), 3 spsk olivenolie, 40 g parmesan
Smag til med salt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra citronsaft.
salt, friskkværnet peber
Green Goddess Pastasalat:
Dræn den kogte pasta for vand og lad pastaen køle en smule af.
Bland pastaen med agurker, forårsløg og ærter og vend salaten i dressingen.
Pynt med lidt ekstra ærter eller friske krydderurter og server.