Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Gratinerede artiskokker
Antal
4
Ingredients
Det skal du bruge:
4
stk.
artiskokker
1
ltr
kogende vand
1
stk.
økologisk citron
100
gram
smør
4-5
stilke
frisk rosmarin
50
gram
friskrevet parmesan
Lidt
flagesalt
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at sætte en gryde vand over og bring det i kog. Læg et par skiver citron ned i vandet.
Fjern den nederste del af stilken og skræl stilken. Dryp omgående med citronsaft, så stilken ikke bliver brun.
Fjern de nederste af artiskokbladene og læg artiskokkerne ned i det kogende vand. Lad dem koge 7-8 minutter.
Tag artiskokkerne op med en hulsi og stil dem med hovederne nedad til afdrypning på et stykke køkkenpapir.
Tænd ovnen på 175 grader
Rør smøret med frisk rosmarin, lidt citronsaft og lidt flagesalt.
Skær de kogte og god afdryppede artiskokker i halve.
Læg en klat kryddersmør på hver halvdel og riv parmesan henover og lidt frisk rosmarin
Stil dem i ovnen i ca 10 minutter eller til de er fint gratinerede. Hold godt øje med, at de ikke tager for meget farve.
Rigtig god fornøjelse!