Lidtolivenolie til at stege i hvis de ikke tilberedes på grillen
Tzatziki:
400ggræsk yoghurt(Alternativt: Creme fraiche 18%)
3fedhvidløg - knuste
2spskolivenolie
citronsaft til at smage til med
salt og friskkværnet peber til at smage til med
Evt friske krydderurter til pynt
1agurk
Græsk salat:
½agurk
1rød peberfrugt
7blommetomater(Alternativt 14 cherrytomater)
1lille moden avocado
1rødløg
1håndfuldkalamata oliven uden sten
100gfetaost
friske mynteblade
olivenolie til at dryppe over salaten
Tilberedning
Sådan laver du kødbollerne:
Rør alle ingredienserne grundigt sammen – eller brug hænderne. Form til små kødboller der steges i olivenolie. Brug en stor pande eller steg ad flere omgange. Du kan også tilberede dem i ovnen, hvis du laver en stor portion (200 grader varmluft ca 15 minutter).
600 g hakket kylling, 1 tsk fint salt, 1/4 tsk friskkværnet peber, 1/2 tsk stødt spidskommen, 1 spsk frisk oregano - fintsnittet, 1 spsk persille eller dild - fintsnittet, Evt 1 nip tørret chili, 4 fed hvidløg - knuste, 1 lille rødløg - fintsnittet eller fintrevet, 1/2 tsk økologisk citronskal - fintrevet, Lidt olivenolie til at stege i hvis de ikke tilberedes på grillen
Sæt de færdigstegte kødboller på træspyd
Sådan laver du tzatziki:
Riv agurken på den grove side af rivejernet og læg det i en sigte eller et rent klæde. Drys med lidt fint salt og lad vandet trække ud af agurken. Det sikrer at du ikke får en vandig dressing, men en cremet en af slagsen.
1 agurk
Rør imens græsk yoghurt (eller creme fraiche) med knuste hvidløg, olivenolie og lidt citronsaft.
400 g græsk yoghurt, 3 fed hvidløg - knuste, 2 spsk olivenolie, citronsaft til at smage til med
Pres den sidste rest af væde ud af agurkerne og vend dem i dressingen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
salt og friskkværnet peber til at smage til med
Sådan laver du den græske salat:
Snit blommetomaterne i kvarte. Bruger du cherrytomater skæres de i halve.
7 blommetomater
Skær fetaosten i tern, fjern avocadostenen og skrab avocadokødet ud med en ske. Snit den i tern eller både.
100 g fetaost, 1 lille moden avocado
Skær agurken igennem på langs og skrab med en teske kernerne ud. Snit herefter agurken i tynde skiver. Fjern kernehuset fra den røde peberfrugt og snit den i strimler. Skær rødløget midt over og herefter i tynde både.
1/2 agurk, 1 rød peberfrugt, 1 rødløg
Bland alle ingredienserne til salaten forsigtigt sammen, drys med friske mynteblade og dryp lidt god olivenolie henover salaten.
Evt friske krydderurter til pynt, 1 håndfuld kalamata oliven uden sten, friske mynteblade, olivenolie til at dryppe over salaten
Server evt med lune bladbrød, naanbrød eller pitabrød for ekstra mæthed.