Ca 600graminderfilet fra kylling eller bryst skåret i tern
1lillesquash/courgette skåret i skiver
1stkrødløg skåret i både
1portionSouvlakimarinade
Det skal du bruge til Souvlakimarinade
2tskfærdigblandet Souvlaki krydderiblend
4spskolivenolie
EllerHar du ikke et færdig blend, bruger du flg:
4spskolivenolie
3spskcitronsaft
3fedhvidløg - meget finthakkede
1spsktørret oregano
1tsktørret timian
Lidtsalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Start med at røre marinaden sammen enten med et færdigblandet krydderiblend eller en hjemmelavet blanding.
Bruger du inderfilet behøver du ikke skære dem i mindre stykker, men bruger du kyllingebryst skal de skæres i mindre tern.
Vend kyllingen i marinaden og lad den trække på køkkenbordet ca 30 minutter.
Snit squash/courgette i skiver og rødløg i både
Sæt skiftevis marineret kylling, squash og rødløg på grillspyd.
Jeg har tilberedt de græske grillspyd med gasgrill, hvor jeg først har brunet dem ved høj varme og herefter sænket varmen og lagt låg på i ca 15 minutter.Husk at vende grill-spyddene et par gange undervejs, så de blir brunes på alle sider.Tip: Vurder om der undervejs er behov for at pensle med lidt ekstra olivenolie. Hos mig, var det ikke nødvendigt.
Server f.eks. med en frisk salat, fladbrød og evt tzatziki ved siden af.