Gammeldags æblekage er ikke fryseegnet, men det er æblemosen. Æblekagerasp kan opbevares i en tætsluttende beholder, hvor den holder sig i 2 dage.
Tilberedning
Æblemos:
Vask æblerne, fjern kernehus og skær dem i mindre tern.
Æbletern, vand, krydderier og sukker bringes i kog under låg og simrer ca 15 minutter til æblerne er kogt møre. Rør i gryden et par gange undervejs.
Lad grøden køle af i køleskabet.
Æblekagerasp:
Smelt smør på en pande og rist rasp og sukker et par minutter under konstant omrøring. Hæld det over på et stykke bagepapir til afkøling.
Knus makronerne og bland dem med raspen.
Pisk flødet til en let og luftig flødeskum.
Sådan samles den gammeldags æblekage:
Læg lidt af den afkølede æblemos ned i en skål eller i portionsglas, drys et lag æblekagerasp over og top med flødeskum. Har du et højt glas, er det smukt med flere lag.