Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
–
+
servings
Galette med squash og tomater
Antal
1
stk
Ingredients
1
rulle
færdig butterdej
1
lille bæger
Ricotta
(eller Philadelphia med friske krydderurter)
2
fed
hvidløg
salt
(tilsmagning)
peber
(tilsmagning)
1
lille
squash
10
cherrytomater
Lidt
blandede friske krydderurter fx purløg, oregano, timian
2
dl
parmesan
1
stk
æg
(til pensling)
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme
Rul butterdejen ud og læg den på en bageplade. Lad det medfølgende bagepapir blive neden under. Så er den lettere at flytte, når den er færdigbagt.
1 rulle færdig butterdej
Rør Ricotta med halvdelen af de fintsnittede krydderurter, knust hvidløg og lidt salt og friskkværnet peber.
1 lille bæger Ricotta,
2 fed hvidløg,
salt,
peber,
Lidt blandede friske krydderurter fx purløg, oregano, timian
Fordel cremen på bunden, men lad hele vejen rundt en kant være fri. Den skal du til slut bruge til at folde ind.
Skær squash i tynde skiver.
1 lille squash
Skær cherrytomater i halve.
10 cherrytomater
Fordel squash og tomater over ricottablandingen.
Riv parmesan henover squash og tomater.
2 dl parmesan
Fold butterdejskanten hele vejen rundt.
Pisk ægget med en gaffel.
1 stk æg
Pensl butterdejskanten med det sammenpiskede æg.
Bag galetten i ca 30 minutter eller indtil skorpen er gylden og sprød og squashskiverne og tomaterne er møre.
Tag galetten ud og drys de resterende friske krydderurter henover - server den lun med en lækker blandet salat.
Lidt blandede friske krydderurter fx purløg, oregano, timian