1håndfuldfintsnittede friske krydderurter f.eks. dild, basilikum, oregano, purløg og timian
Lidtlidtflagesalt, friskkværnet peber og tørrede chiliflager eller cayennepeber
1stkæg
Tilberedning
Start med at sætte en gryde saltet vand over og bring det i kog
Bræk de nederste træagtige bunde af de grønne asparges
Læg dem ned i det kogende vand og kog dem al dente - de skal stadig have bid.
Hæld vand vandet fra og læg dem over på et rent viskestykke, så væden kommer af.
Varm ovnen op til 200 grader
Tip: Lad butterdejen ligge i køleskabet indtil lige før du skal arbejde med den.Rul butterdejen/tærtedejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Prik bunden med en gaffel, men lad de yderste kanter være fri
Dryp bunden med en rigtig god olivenolie
Drys med de fintsnittede blandede krydderurter
Drys med de to slags oste
Skær de grønne asparges igennem og læg dem med snitfladen nedead på osteblandingen
Drys med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt chiliflager eller cayennepeber
Pensl kanterne med sammenpisket æg og fold kanterne ind over. Pensl også oversiden og sæt bagepladen ind i den varme ovn
Bag til kanterne er faste og gyldne og osten også har fået en dejlig gylden overflade.
Tag den varme galette ud af ovnen og pynt med friske krydderurter og evt spiselige blomster.Server gerne med lidt godt brød og en lækker blandet salat.