Rør gære ud i det kolde vand. Tilsæt olivenolie og salt og rør herefter melet i lidt efter lidt. Dejen skal være som meget tyk grød, der stadig kan røres i hånden. Nedenfor har jeg lagt en video, så du kan se, hvordan jeg gør.
250 g koldt vand, 10 g olivenolie, 15 g gær, 350 g pizzamel (Tipo 00), 10 g fint salt
Dæk skålen til og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter.
Lav første omgang stræk og fold, hvor du trækker op i dejen ude ved kanten af skålen og lægger den ind over sig selv. Se evt video af teknikken her. Drej skålen og gentag. Dette gøres ialt fire gange, så du har været hele dejen rundt.
Dæk dejen til og stil den igen til hævning 30 minutter et lunt sted.
Lav herefter anden omgang stretch and fold på samme måde og til sidst en tredje gang inden du lader dejen overnatte i køleskabet til næste dag.
Dag 2:
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 nogenlunde lige store dele.
Stram dejen op og form til små boller, der lægges ned i oliesmurte muffinforme.
Dæk dem til og lad dem hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
Tænd ovnen på 230 ℃ alm ovn
Prik med fingrene små fordybninger i dejen, dryp med olivenolie og drys med flagesalt og frisk rosmarin.Tip: Masser de friske rosmarinblade med lidt olivenolie inden du bager dem. På den måde undgår du, at de blir brændte.
flagesalt, frisk rosmarin
Bag muffin focaccia 15-20 minutter til de er smukt gyldne på overfladen.Lad dem køle lidt af inden du løfter dem ud af muffinformen.