ca 400gpizzamel(eller mel med højt proteinindhold)
50gfuldkorns durum(eller ekstra pizzamel)
10ggær
2spskolivenolie
1spskflydende honning(eller sukker)
10gfint salt
Pynt
olivenolie
frisk rosmarin
2forårsløg
2rødløg
8cherrytomater
flagesalt
Tilberedning
Opløs gær og honning i det kolde vand.
350 g koldt vand, 10 g gær, 1 spsk flydende honning
Tilsæt fuldkorns durum og det meste af pizzamelet og lad røremaskinen arbejde dejen godt sammen ved lav hastighed.
ca 400 g pizzamel, 50 g fuldkorns durum
Tilføj olivenolie og salt og evt resten af pizzamelet.
2 spsk olivenolie, 10 g fint salt, olivenolie
Sæt hastigheden op på røremaskinen og lad den køre indtil dejen slipper skålens kanter.
Hæld dejen over i en bradepande, der er smurt eller beklædt med bagepapir. Træk lidt i dejen, så den fylder bradepanden ud.
Dæk bradepanden med en plasticpose og lad den hæve et lunt sted i 1 time til hævningen er kommet godt igang.
Herefter stilles den på køl i minimum 8 timer, hvor den koldhæver.
Tag dejen ud 2 timer før den skal bages, så den opnår stuetemperatur.
Tænd ovnen på 225 ℃ over- og undervarme.
Snit forårsløg igennem på langs, skær rødløget i tynde skiver, tomaterne skal forblive hele. Hæld lidt olivenolie ud i hænderne og massér grøntsager og rosmarin med olien, så de ikke "brænder af" under bagning.
Prik med fingrene små fordybninger i dejen, dryp med olivenolie og pynt brødet med forårsløg, tomater, rødløgsskiver og frisk rosmarin. Slut af med et drys flagesalt.
flagesalt
Sæt brødet ind på midterste ovnribbe og bag brødet i 20-30 minutter til det har en flot gylden overflade og er gennembagt. Tjek med en kødnål, om der hænger dej ved - så skal det ha lidt længere tid i ovnen.Tip. Oplever du at brødet tager for meget farve, kan du dække det med et stykke staniol.
Løft brødet ud af bradepanden og lad det køle af på en bagerist inden det serveres. Foccacia er fryseegnet.