2store håndfulderevet rød cheddar eller anden ost, der egner sig til pizza
Tilberedning
Hæld vand i røreskålens kedel og tilføj de to typer med, tørgær og flydende honning. Bland det hele godt sammen.
Herefter røres olivenolie og salt ind i dejen. Øg maskinens hastighed til max (læg evt en hånd ovenpå, så den ikke hopper rundt) og lad maskinen arbejde indtil dejen slipper skålens kanter og bunden.
Dæk skålen til og lad den stå et lunt sted 1 time. Du kan også lade dejen langtidshæve i køleskabet.
Har du langtidshævet dejen, så tag den ud af køleskabet i god tid før bagning. Hæld den forsigtigt over i en bradepande, der er beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve et lunt sted 2 timer.
Steg bacon sprødt, læg det over på et stykke køkkenpapir.
Riv osten på den grove side af rivejernet.
Snit forårsløgene fint.
Dryp godt med olivenolie henover dejen, fordel revet ost, forårsløg og sprød bacon henover og pres med fingrene ned i dejen.
Varm ovnen op til 250 grader (alm ovn) og bag brødet på den nederste ribbe i 20-25 minutter indtil det er gennembagt og har en smukt gylden farve på overfladen. Tip: Bank brødet under bunden - det skal lyde hult, når det er gennembagt.
Server brødet lige fra ovnen som appetizer eller som lækkert tilbehør til grill, salater, supper og gryderetter. Brødet er også velegnet som sandwichbrød.