Tip til opskriften:Vil du gerne have et luftigt og ekstra lækkert brød, kan du bruge foldeteknikken, som jeg viser i videoen her. Det er en ganske nem teknik, hvor du rører dejen sammen, lader den hæve et lunt sted i 30 minutter. Så trækker du op i dejen og folder den ind over sig selv, drejer skålen en 1/4 omgang og gentager. Dette gør du ialt 4 gange. Dæk skålen til og stil den igen til hævning i 30 minutter. Herefter laver du en ny omgang foldeteknik. Gentag ialt 4 gange. Hæld herefter dejen over i en lille bradepande og lad den hæve til dobbelt størrelse, hvorefter den bages som anvist.
Tilberedning
Rør gær og honning ud i vandet.
4 dl vand, 25 g gær, 1 tsk honning
Rør halvdelen af pizzamelet i og herefter røres salt og olivenolie i.
3 spsk olivenolie, Ca 500 g pizzamel (Tipo 00), 1 tsk fint salt
Rør herefter resten pizzamelet i lidt ad gangen. Dejen skal være som meget tyk grød.
Dæk dejen til og stil den hævning et lunt sted 1 time og gerne 2 hvis du har tid. Vil du ha et ekstra luftigt brød, laver du foldeteknikken efter 30 minutter. Se beskrivelsen i noter.
Hæld dejen ud i en bradepande, der er beklædt med bagepapir, træk lidt i dejen, så den fordeles i hele bradepanden. Dæk den til og stil den til efterhævning et lunt sted i 30 minutter.
Varm ovnen op til 230 grader (alm ovn), dryp en god olivenolie henover dejen og tryk med forsigtige fingre små fordybninger i dejen. Drys med frisk rosmarin (masser stilkene med lidt af olien fra dine fingre, så de ikke brænder på) og drys med flagesalt.
olivenolie, frisk rosmarin, flagesalt
Bag brødet på nederste ribbe i ca 20 minutter til brødet er gennembagt og har fået en smuk gylden og sprød overflade.
Lad brødet køle af i bradepanden og vend det så ud. Server det helt som et brydebrød til dip, tilbehør til salater, supper og gryderetter.