Tips til den bedste flæskesteg med sprød svær.Det er vigtigt at stegen ligger lige. Ofte vil den ene side ligge højere end den anden og det skal vi undgå, hvis vi ønsker fine sprøde flæskesvær hele vejen. Læg lidt sammenkrøllet staniol under stegen, så den ligger lige.Skulle det ske, at dine svær ikke er sprøde nok, kan du give dem ganske kort under grillfunktionen, men pas på de ikke brænder på!
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader varmluft eller 220 grader alm ovn
Tjek at sværen er ridset hele vejen igennem men endelig IKKE ned i kødet! Mangler der lidt så ridses de op med en lille skarp kniv.
1.5 kg kamsteg
Læg kamstegen med sværen NEDAD i en bradepande og hæld kogende vand på så sværen netop er dækket og fordel laurbærblade, sorte peberkorn og evt nelliker rundt om stegen. Stil flæskestegen ind i ovnen i 20 minutter.
6 stk laurbærblade, 6 hele peberkorn, 0.5 ltr kogende vand, Evt 4 nelliker (særligt til jul)
Tag stegen ud af ovnen, vend den om, så sværen nu er opad og læg den over på en rist, der passer til bradepanden.
Sænk varmen til 180 grader varmluft eller 200 grader alm ovn.
Nu skal sværen saltes - og det er vigtigt for at opnår den sprøde svær.Jeg drysser godt med flagesalt eller fint salt henover hele sværen og masserer med hænderne saltet godt ned imellem sværene.
2 spsk salt
Sæt stegen tilbage i ovnen indtil den opnår en kernetemperatur på 65 grader. Det vil alt efter stegens størrelse tage omkring 1 time og 15 minutter.
Tag stegen ud og lad den hvilke i 20 minutter før du skærer den. Det er vigtigt, at stegen får lov at hvile utildækket, så sværen bevarer sin sprødhed samtidig med at saften blir i stegen.
Skær stegen i fine skiver med en eller to skiver svær pr skive. Drys evt med lidt flagesalt lige før servering.