Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Fladbrød - naan
Antal
10
stk alt efter størrelse
Ingredients
4
dl
lunkent vand
25
gram
gær
1
tsk
flydende honning - kan udelades, men det booster gæren
1.5
tsk
flagesalt
Ca 500
gram
Manitobamel (du kan også bruge en kombi af Tipo 0 og hvedemel)
Tilberedning
Opløs gær og flydende honning i det lunkne vand
Sæt røremaskinen igang og tilsæt lidt efter lidt melet.
Når du har tilsat halvdelen af melet tilsætter du først nu saltet.
Kører dejen så den er blank og spændstig og let fugtig.
Manitobamel indeholder mere protein end alm hvedemel og kræver derfor lidt mere æltning.
Dæk skålen med et rent klæde og stil den til hævning et lunt sted i 30 minutter
Læg dejen ud på et meldrysset bord og skær den i passende stykker, der rulles flade med en rullepind eller blot trykkes flade med hænderne.
Bag dem på en TØR pande ved middel varme.
Når brødet bobler på overfladen, vender du det.
De skal kun bages ganske kort.
Server dem mens de er lune eller frys dem ned, så der er lækkert brød til travle dage.
Tip: Drys gerne de færdige fladbrød med krydderier. Jeg er vild med de varme krydderier som f.eks. zhug eller kerala curry