Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Finskbrød
Antal
50
stk
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
15
minutter
min
Afkøling
1
time
t
Samlet tid:
1
time
t
30
minutter
min
Ingredients
250
g
hvedemel
75
g
sukker
2
tsk
vaniljesukker
(kan udelades)
200
g
koldt smør
1
æg
50
g
perlesukker
50
g
mandler
1
æg til pensling
Tilberedning
Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker i en skål.
250 g hvedemel,
75 g sukker,
2 tsk vaniljesukker
Skær smør i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
200 g koldt smør
Saml hurtigt dejen med ægget til du får en fast og ensartet dej.
1 æg
Rul dejen ud i stænger på cm 1 cm i tykkelse, tryk dem lidt flade og skær dem i stykker på 5 cm.
Læg stykkerne over på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er lidt afstand imellem dem.
Lad dejen hvile i køleskabet 1 time.
Hæld mandlerne over med kogende vand, smut dem og hak dem groft. Bland dem med sukker.
50 g mandler,
50 g perlesukker
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Pisk ægget med en gaffel og pensl finskbrødene med æg og drys med mandelblandingen.
1 æg til pensling
Bag småkagerne i midten af ovnen ca 10 minutter til de er let gyldne.
Løft finskbrødene over på en bagerist til afkøling inden de pakkes i kagedåser eller anden lufttæt beholder.