Hæld alt melet i på een gang og rør grundigt med en træ-ske indtil alt melet er samlet som en slags melbolle. Lad melblandingen køle lidt af.
Pisk nu æggemassen i lidt ad gangen. Stop med at tilsætte æg, når dejen er blød og glat, men endelig ikke flydende.
Lad dejen køle lidt af, hvorefter den hældes i en sprøjtepose med en stor tyl. Sæt dejen på bageplade beklædt med bagepapir eller gem den på køl til dagen efter.
Bag vandbakkelserne ved 190 grader i 20 minutter (ovne er forskellige, så hold øje med hvornår dine har fået en flot brun farve). Det er MEGET vigtigt, at du holder ovndøren lukket under den første del af bagningen, da de ellers falder sammen.TIP: Jeg bruger en tester: Tag en enkelt ud af ovnen, stil den på køkkenbordet og vent et par minutter. Falder den sammen, skal de øvrige boller bage lidt længere – ca 5 minutter.
Tag vandbakkelserne ud af ovnen og lad dem køle af inden du samler dem.
Herunder finder du forslag til fyld i dine fastelavnsboller:
Sådan laver du cremen:
Skrab vanillekornene ud og bland med sukker. Pisk vanilje, sukker og æg sammen i en gryde.
1 stang vanille (korn og stangen), 100 g sukker, 2 æg
Tilsæt mælk og majsstivelse, og pisk det hele grundigt sammen. Kom den tomme vaniljestang op i gryden.
3 dl sødmælk, 1 spsk majsstivelse
Bring blandingen i kog under piskning, og lad den tykne til en creme inden du passerer den gennem en sigte. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og sæt cremen på køl til den er helt kold.
Sådan laver du remonce:
Alle ingredienserne røres grundigt sammen.
25 g smør (blødt), 25 g sukker, 25 g marcipan
Sådan laver du hindbærskum:
Kog hindbærrene med lidt sukker i ca 5 minutter til de tykner en smule og lad dem køle helt af.
250 g hindbær, 2 spsk sukker
Kom en tsk hindbær i hver bolle.
Pisk fløde og vanilje til luftig flødeskum.
2 dl Piskefløde, lidt vanillesukker
Pisk den kolde vaniljecreme luftig igen. Vend flødeskum forsigtigt med vaniljecreme og hindbær, men pas på at den forbliver luftig.
Kom hindbærcremen i en sprøjtepose med tyl og fyld bollerne.
Sådan samler du dine fastelavnsboller:
Flæk de afkølede boller på langs.
10 tsk rigtig godt syltetøj fx hindbærsyltetøj, 10 stk. friske hindbær, Lidt flormelis
Læg 1 tsk remonce og marmelade på bunden. Top med hindbærskum.
Læg låget på og drys med flormelis og sæt evt et bær på toppen. Server straks.