Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter.
3 blade husblas
Kog de frosne blåbær, så de er helt kogt ud.
400 g blåbær fra frost
Hæld dem igennem en sigte, så kun saften er tilbage (mos gerne bærrene med en ske, så al saften presses ud). Lad saften køle ned, så den kun er lillefingervarm inden du fortsætter.
Pisk fløden rimelig stiv og bland flødeskummet med flormelis.
1/2 ltr piskefløde, 150 g flormelis
Vrid husblas fri for vand og rør den ud i blåbærsaften.
Rør først 1 spsk saft ind i flødeskummet og vend herefter flødeskummet ind i saften.
Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den på køl min 30 minutter.
Hæld den stivnede blåbærskum på en sprøjtepose med en stor stjernetyl
Sådan samler du croissant fastelavnsbollerne:
Skær croissanterne i halve og fordel 1 spsk blåbærsyltetøj henover bunden.
6 store smørbagte croissanter skåret i halve, 6 spsk blåbærsyltetøj
Riv marcipan henover syltetøjet og top med blåbærskum.
6 spsk revet marcipan, 1 portion blåbærskum
Læg overdelen på og drys med flormelis.
Lidt flormelis som drys
Tip: Blåbærskummet holder sig fint et par dage på køl.