Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Coq au vin blanc
Antal
4
personer
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
45
minutter
min
Samlet tid:
1
time
t
Ingredienser
4
hele
kyllingelår
125
g
bacon i tern
350
g
champignoner
1
løg
2
gulerødder
4
fed
hvidløg
3
dl
tør hvidvin f.eks. Risling eller Sauvignon blanc
1
dl
hønsebouillon
2
laurbærblade
2
tsk
tørret timian
2
tsk
tørret oregano
salt
(tilsmagning)
friskkværnet peber
(tilsmagning)
olivenolie eller smør til stegning
frisk persille til drys
evt. 2
tsk
majsstivelse til jævning af saucen.
Tilbehør - Karamelliserede perleløg
100
g
perleløg
(optøede fra frost)
1
spsk
smør
ca 1
spsk
vand
Tilbehør:
Kartoffelmos
små kogte kartofler
Rustikt flutes eller landbrød
Tilberedning
Forberedelse:
Kyllingelårene krydres godt med salt og friskkværnet peber.
Perleløg optøes og dryppes godt af.
Gulerødderne skrælles og snittes i grove stykker.
Løg og hvidløg pilles og snittes fint.
Champignoner renses og snittes i skiver eller kvarte.
Tilberedning:
Brun kyllingelårene godt af 4-5 minutter i olivenolie eller smør i en stegegryde. Løft dem over på en tallerken.
I samme gryde steges bacon gyldent og herefter tilsættes champignoner der steges godt af til de tager farve.
Herefter tilsættes løg, gulerødder og hvidløg. Lad dem stege med 4-5 minutter til de begynder at tage farve.
Tilsæt tørret timian, oregano, laurbærblade, hvidvin og bouillon.
Læg de brunede kyllingelår tilbage i stegegryden og lad retten simre 40-45 minutter under låg til kyllingen er gennemstegt.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Tag evt. låget af de sidste minutter til saucen koger lidt ind eller jævn den med majsstivelse rørt ud i lidt vand.
Karamelliserede perleløg:
I en lille pande steges perleløgene i lidt smør.
Drys sukker henover og evt lidt vand. Steg til perleløgene karamelliserer.
Servering:
Hak persillen fint og drys den over den færdige Coq au vin blanc sammen med de karamelliserede perleløg og server med en lækker kartoffelmos.