2Økol. citroner(Du skal bruge bruge både skal og lidt til saft)
1spskcitronsaft
1æg
Evt 1dlperlesukker(eller rørsukker)
Kokkens noter
Tip til opskriften:Citronspecier er desværre ikke fryseegnede, men du kan til gengæld fryse den rå dej. Frys den gerne ned i de færdige ruller, så det er nemt at skære lige præcist den mængde du ønsker at bage.
Tilberedning
Skær det kolde smør i mindre tern.
200 g koldt smør
Riv citronskal fint og pres citronsaft.
2 Økol. citroner, 1 spsk citronsaft
Del ægget i hvide og blomme.
1 æg
Sigt hvedemel og flormelis sammen i en skål.
300 g hvedemel, 100 g flormelis
Tilsæt smørret og smuldr det i melblandingen, indtil du har en grynet konsistens.
Tilsæt citronskal, citronsaft, æggeblomme og vaniljesukker.
2 tsk vaniljesukker
Saml dejen hurtigt, så den bliver jævn og ensartet. Undgå at ælte for meget, så dejen ikke bliver for varm.
Del dejen i to, og tril hver del til en rulle med en diameter på ca. 4 cm.
Pisk æggehviden let og rul dejrullerne først i hviderne og dernæst i perlesukker.
Evt 1 dl perlesukker
Pak dejrullerne ind i plastfolie, og læg dem i køleskabet i minimum 1 time, så dejen kan blive fast.
Sæt ovnen på 180°C (almindelig ovn).
Tag dejrullerne ud af køleskabet og skær dem i skiver på ca. ½ cm.
Læg småkagerne på en bageplade med bagepapir med lidt afstand mellem dem.
Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter, eller indtil de er let gyldne i kanten.
Lad citronspecierne køle af på en bagerist, så de bliver sprøde.
Opbevar småkagerne i en tætsluttende kagedåse, så de holder sig sprøde i længere tid.