Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
–
+
servings
Citronpasta
Antal
4
personer
Forb. tid:
5
minutter
min
Tilb. tid:
10
minutter
min
Samlet tid:
15
minutter
min
Ingredients
400
g
spaghetti
(evt. tagliatelle)
1
økologisk citron
75
g
parmesan
50
g
smør
salt
(tilsmagning)
peber
(tilsmagning)
friske basilikumsblade
(til pynt - kan undlades)
Kokkens noter
Hvis du gerne vil lave en autentisk citronpasta, kan du bruge tagliatelle i stedet for spaghetti.
Tilberedning
Bring en gryde i kog med letsaltet vand og kog pastaen al dente efter anvisning på pakken.
400 g spaghetti
Pres saften ud af citronen, riv citronskallen fint og riv parmesan fint.
1 økologisk citron,
75 g parmesan
Smelt smør i en pande og tilsæt citronsaft, citronskal og parmesan. Rør sammen og bring op på kogepunktet.
50 g smør
Dræn pasta i en si/dørslag - behold lidt af kogevandet til at justere saucen med.
Vend pasta i citronsaucen og juster evt konsistens med pastavandet.
Smag til med salt og peber og server straks med lidt ekstra revet parmesan og evt friske basilikumsblade som pynt.
salt,
peber,
friske basilikumsblade