Fordel dejen i en smurt muffinsform af metal eller silicone eller brug papirsforme, som jeg har gjort.
Sæt dem ind i den varme ovn og bag dem i ca 15-20 minutter til de er gyldne på toppen og gennembagte. Test med en kødnål om de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle helt af på en bagerist inden de enten pakkes ned eller pyntes med frosting.Tip: Citronmuffins er fryseegnede UDEN frosting.
Sådan laver du frosting:
Pisk blødt smør, flormelis, lidt citronsaft og lidt fintrevet citronskal til en luftig masse.
150 g smør (stuetemperatur), 150 g flormelis, 1 økologisk citron
Vend den med flødeost og måske lidt blå birkes.Jeg synes det gir det pæneste resultat at lægge frosting på med en sprøjtepose med stor stjernetylle.
150 g flødeost, naturel, 1 stor spsk blå birkes
Muffins med frosting bør opbevares på køl og nydes inden for 2 dage.Muffins uden frosting kan opbevares ved stuetemperatur og bør nydes inden for 3 dage.Muffins uden frosting er fryseegnede.