Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
–
+
servings
Citronmåne
Antal
8
stykker
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
30
minutter
min
Samlet tid:
45
minutter
min
Ingredients
250
g
sukker
150
g
blødt smør
3
æg str. L
1 ½
dl
mælk
1
stor
økologisk citron
(Du skal bruge ½ dl citronsaft og fintrevet skal af 1 citron))
225
g
hvedemel
2
tsk
bagepulver
2
tsk
vaniljesukker
fedtspray eller smør til formen
Glasur/pynt
125
g
flormelis
1
æggehvide
1
økologisk citron
(Du skal bruge 1 ½ spsk citronsaft og fintrevet skal af 1 citron.)
1
tsk
vaniljesukker
evt
gul frugtfarve
Kokkens noter
Majs tips til opskriften:
Vil du lave en luksus citronmåne, kan du tilføje 150 g revet marcipan til dejen.
Tilberedning
Tænd ovnen på 180 ℃ over- og undervarme.
Pisk smør, vaniljesukker og sukker lyst og luftigt.
Tilføj æggene et ad gangen, hvor der piskes imellem hvert æg.
Tilføj citronsaft, fintrevet citronskal og mælk.
Bland hvedemel og bagepulver og rør det i blandingen.
Spray eller smør en springform på ca. 24 cm i diamater eller beklæd den med bagepapir.
Fordel dejen i formen og bag den i 30-35 minutter. Tjek med en kødnål - kagen skal ud, når der lige netop ikke længere hænger dej ved.
Lad kagen køle helt af inden den tages ud af springformen.
Glasur/pynt
Pisk æggehvide og flormelis til en luftig masse.
Tilsæt citronsaft og vaniljesukker og pisk det ind i glasuren.
Fordel glasuren på den helt afkølede kage og pynt evt med revet citronskal, hakkede usaltede pistacienødder eller spiselige blomster.