Skyl kyllingen grundigt i koldt vand, fjern evt urenheder og dup den tør med køkkenpapir.
Riv de økologiske citroner fint og skær dem herefter i halve eller kvarte.
Skyl timian og fjern kviste, så der kun er de små blade tilbage. Bruger du rosmarin hakkes den fint.
Lav citronsmør: Rør smør med 1 spsk fintsnittet citronskal, knust hvidløg og friske krydderurter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Gnid kyllingen grundigt med citronsmør både udvendigt og indvendigt. Fyld den med citronerne.
Læg kyllingen i et ildfast fad med brystet nedad og tilbered den i ovnen eller airfryer.
Tilberedning i ovn: 180° varmluft eller 200° over- og undervarme i 25 minutter. Herefter vendes kyllingen og steger videre i 25 minutter. Tjek med en kødnål i kyllingelåret om kødsaften er helt klar. Bruger du stegetermometer skal det vise 75°
Tilberedning i airfryer: 180° i 25 minutter. Vend kyllingen og steg videre i 25 minutter. Tjek med en kødnål i kyllingelåret om kødsaften er helt klar. Bruger du stegetermometer skal det vise 75°
Lad kyllingen hvile 15 minutter på et skærebræt inden du skærer i den.