Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Citronkage med birkes
Antal
8
skiver
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
45
minutter
min
Afkøling
1
time
t
Samlet tid:
1
time
t
55
minutter
min
Ingredients
175
g
blødt smør
175
g
sukker
175
g
hvedemel
175
g
marcipan
3
æg str L
2
tsk
bagepulver
2
tsk
vaniljesukker
1-2
økologiske citroner
(Du skal bruge ½ dl citronsaft og fintrevet skal af 1 citron.)
2
spsk
blå birkes
1
nip
fint salt
Glasur
125
g
flormelis
1
æggehvide
1-2
økologiske
citroner
(Du skal bruge 1 dl citronsaft)
1
tsk
vaniljesukker
Påskepynt (valgfrit)
Blå birkes
Påskeæg
Stedmoderblomster
Tilberedning
Tænd ovnen på 175 ℃ over- og undervarme.
Pisk smør, vaniljesukker og sukker lyst og luftigt.
175 g blødt smør,
175 g sukker,
2 tsk vaniljesukker
Tilføj æggene et ad gangen, hvor der piskes grundigt imellem hvert æg.
3 æg str L
Tilføj marcipan lidt ad gangen og arbejd den ind i massen.
175 g marcipan
Pres citronerne og riv skallen fint og tilføj det til massen.
1-2 økologiske citroner
Bland hvedemel, blå birkes, bagepulver og salt og rør det i dejen. Undgå at røre alt for meget.
175 g hvedemel,
2 tsk bagepulver,
2 spsk blå birkes,
1 nip fint salt
Fordel dejen i en smurt brødform på ca 1 ½ ltr eller en springform.
Bag kagen midt i ovnen ved 175 ℃ i ca 45 minutter. Tjek med en kødnål om kagen er gennembagt.
Lad kagen køle helt af i formen.
Glasur:
Pisk æggehvide, vaniljesukker og flormelis sammen til en luftig masse.
125 g flormelis,
1 æggehvide,
1 tsk vaniljesukker
Tilsæt citronsaft og pisk det hurtigt ind i glasuren.
1-2 økologiske citroner
Smør den helt afkølede kage med glasuren og pynt evt med blå birkes.
Blå birkes
Citronkage med birkes egner sig godt som påskekage - pynt den stadig fugtige glasur med påskeæg og stedmoderblomster.
Påskeæg,
Stedmoderblomster