Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Citronfromage
Antal
4
personer
Tilb. tid:
45
minutter
min
Afkøling
2
timer
t
Samlet tid:
2
timer
t
45
minutter
min
Ingredients
3
æg
75
g
sukker
2
blade
husblas
2
økologiske citroner
(Du skal bruge 1 dl citronsaft og 1 tsk fintrevet citronskal plus lidt til pynt)
2
dl
piskefløde
Servering:
1
dl
piskefløde
friske mynteblade
(pynt)
fintrevet citronskal
Tilberedning
Læg husblassen i koldt vand i ca. 5-10 minutter, så den bliver blød.
2 blade husblas
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret, indtil det bliver lyst og luftigt.
3 æg,
75 g sukker
Varm citronsaften op i en lille gryde. Tag den af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den lune citronsaft. Lad det køle lidt af.
2 økologiske citroner
Hæld den let afkølede citronsaft i æggemassen under omrøring. Tilsæt fintrevet citronskal.
Pisk fløden til en let skum i en skål. Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
2 dl piskefløde
Først vendes flødeskummet forsigtigt i citronblandingen. Derefter vendes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
Fordel citronfromagen i portionsglas eller en stor skål. Stil den på køl i mindst 2 timer, indtil den er helt stivnet.
Pynt evt. med flødeskum, små mynteblade og lidt fintrevet citronskal før servering.
1 dl piskefløde,
friske mynteblade,
fintrevet citronskal