400ml kokosmælk - fuldfed(Foretrækker du piskefløde skifter du den bare ud.)
2tskgurkemeje
1tskfrisk timian - fintsnittet
3stkporrer skåret i tynde ringe(Alternativt: 1 håndfuld babyspinat)
125gramchorizopølse skåret i skiver
EvtLidt frisk timian som pynt
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage suppen til med.
Tilberedning
Start med at riste chorizopølserne til de er sprøde.Læg dem over på et stykke køkkenrulle.Gryden skal IKKE vaskes, da du skal bruge stegeresterne.
Hvis der er brug for det, kan du tilsætte lidt olivenolie.Sauter løg til de er klare og tilsæt herefter hvidløgene. Lad det hele sautere et minuts tid inden du tilsætter kartoffeltern. Lad dem stege med nogle minutter. og tilføj så porrer. Lad det hele stege et par minutter.
Tilføj grøntsagsbouillon, kokosmælk, gurkemeje og timian. Lad det hele koge under låg til kartoflerne er møre.
Vil du bruge babyspinat, er det her de skal tilføjes. Vend dem rundt i den varme suppe til bladene falder sammen.
Smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
Pynt den færdige suppe med den sprøde chorizopølse og friske timiankviste.Tip: Vil du bevare sprødheden i chorizopølsen, bør den serveres i en skål ved siden af.