Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Chokoladekage i bradepande
Antal
20
stk
Tilb. tid:
15
minutter
min
Bagetid
30
minutter
min
Samlet tid:
45
minutter
min
Ingredienser
Chokoladekage:
250
g
sukker
175
g
hvedemel
50
g
usødet kakao
2
tsk
bagepulver
2
store tsk
vaniljesukker
175
g
blødt smør
(eller flydende margarine)
2
æg
1
dl
vand eller kaffe
Glasur:
180
g
flormelis
25
g
usødet kakao
30
g
blødt smør
(eller flydende margarine)
Ca ½
dl
vand eller kaffe
Pynt:
Tivolidrys eller anden spiselig krymmel
Tilberedning
Tænd ovnen på 175 ℃ (over- og undervarme).
Pisk æg og smør (eller flydende plantemargarine) godt sammen.
175 g blødt smør,
1 dl vand eller kaffe,
2 æg
I en stor røreskål blandes hvedemel, sukker, kakaopulver, bagepulver og vaniljesukker.
250 g sukker,
175 g hvedemel,
50 g usødet kakao,
2 tsk bagepulver,
2 store tsk vaniljesukker
Bland mel- og smørblanding samt vand eller kaffe grundigt og hæld over i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Min bradepande måler 30 x 30 cm
Bag chokoladekagen i midten af ovnen i ca 30 minutter eller til den er helt gennembagt.
Lad kagen køle af i bradepanden.
Bland flormelis, kakaopulver og et nip salt og rør det sammen med smeltet smør og vand eller kaffe.
Smør glasuren ud over den afkølede chokoladekage og drys evt med krymmel.