Det skal du bruge til at lave snyde pulled chicken
600gram kyllingebryster (3-4 stk)
Ca. ½ltrvand
1stkbouillonterning
Det skal du bruge til saucen:
2spsk olivenolie til stegning
2stkalm løg - fintsnittet
4fedhvidløg eller 1 solohvidløg - fintsnittet
1stkstor rød peberfrugt - snittet i strimler
½stkrød chili
100gramkarrypaste
2tsksød paprika
2tskstødt spidskommen
2dåserhakkede, flåede tomater
1stkbouillonterning
Evt 1spskrørsukker
Topping:
1stkavocado skåret i skiver
1håndfuldfriskrevet rød cheddar
1stkgul peberfrugt skåret i tern
½stkrød chili skåret i tynde skiver
1stkrødløg skåret i fine både
Lidtcreme fraiche 38%
Lidtbredbladet persille
Evt. 1minidåsequinoa, kikærter eller sorte bønner (færdigkogt)
Tilberedning
Start med at sætte kyllingen over. Læg kyllingerne ned i en gryde og fyld vand på, så det netop dækker og læg en bouillonterning derned.Bring vandet i kog, sænk temperaturen, så det blot småkoger, sæt låg på og lad det simre i 25-30 minutter.
Imens laver du resten klar.
Varm olien op i en pande, der kan komme i ovnen og steg løg, hvidløg, chili og de røde peberfrugter indtil løgene er blanke.
Tilsæt krydderierne og lad dem stege med et minuts tid til de begynder at dufte dejligt.
Tilsæt nu de hakkede, flåede tomater og 1 bouillonterning. Rør rundt og lad det simre nogle minutter.
Smag til med salt og friskkværnet peber og tilføj om nødvendigt ekstra krydderier.TIP: Tomater fra dåse har meget forskellig kvalitet. Mangler de smag, er tomaternes bedste ven rørsukker. Der skal kun ganske lidt rørsukker til for at smagen bliver rundere og dybere.
Lad det småsimre imens du river de færdige kyllingebryster i trævler med to gafler.
Tilsæt kyllingekødet og rør rundt, så kylling og sauce fordeles.
Toppings stilles med ind på bordet i små skåle, så hver enkelt selv kan sammensætte sin mad.Tip: Er du ekstra sulten, så tilføj gerne en dåse færdigkogte quinoa, kikærter eller sorte bønner.